Innovationsplatsen på Karolinska Sjukhuset – En kreativ resa

Innovationsplatsen på Karolinska Universitetssjukhuset har funnits i nästan sju år, och gjort en innovationsresa i sig. Stefan kommer att berätta om den resan, om dess roll på sjukhuset och i landstinget, exempel på innovationsarbetet, vilka roller och förmågor som finns och hur innovationsarbetet utvecklats i samklang med Karolinskas förändringsresa.

Rollen som innovationsledare är viktig, med krav på både struktur, helhetssyn och kreativitet. En innovationsenhet måste dessutom ha förankring i sin organisation och samverka med många andra funktioner. Stefan kommer att övergripande beskriva hur Innovationsplatsen arbetar.

Stefan Vlachos är en av fyra Key Note Speakers och föreläser på torsdag den 18 oktober 08:30.

Om Stefan Vlachos
Stefan Vlachos är verksamhetschef för Innovationsplatsen på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Stefan ansvarar för innovationsledning vilket inkluderar strategi, metoder, portfölj och att säkra innovationssamarbete med näringsliv och akademi. Stefan har mer än 24 års erfarenhet från sjukvård, IT/telekom och media/underhållning. Han är också styrelseledamot i Innovationsledarna och är en av världens första certifierade innovationsledare enligt ISO / IEC 170254.