Föreläsare

Elin Häggberg

Elin Häggberg är journalisten och entreprenören som berättar om teknik så att även de som inte ser sig om intresserade ändå ska kunna förstå, inspireras och lära sig nya saker.

Samtidigt som teknikbranschen pratar om artificiell intelligens, automatisering, robotar och augmented reality kämpar många fortfarande med att förstå sin smartphone. Tekniken springer ifrån oss och det är en väldigt smal kategori människor som sitter på makten att bestämma hur framtiden ska se ut. Hur får vi fler att engagera sig i teknikutvecklingen så att vi kan skapa en framtid där de bästa idéerna kommer fram?

Elin bjuder på en trendspaning utifrån sitt perspektiv som teknikjournalist med människan i fokus. Om möjligheterna som tekniken skapar och utmaningarna vi måste lösa när tekniken blir allt bättre på att förstå oss medan vi får allt svårare att förstå den.

Hon driver en av Sveriges största teknikbloggar, teknifik.se, med över 40 000 besökare i månaden. Hösten 2018 startade hon podcasten “Teknikens under”. Elin föreläser runt om i Sverige om teknik, digitalisering och framtid och är techexpert på Aftonbladet TV. Hon har även har mottagit Stora influencerpriset för “Årets varumärke 2017” och Womengineer Award för “Best informer 2018”.

Elin föreläser på Good Tech Conference den 16 oktober kl. 15:40.

Se programmet växa fram här.